19 Ιανουαρίου 2017

19 Ιανουαρίου 2014: Έφυγε από την ζωή η «Μάνα των αγνοουμένων» του 1974!


Η "μάνα όλων των αγνοουμένων" είχε και η ίδια τον δικό της αγνοούμενο γιο από τον Αττίλα Β'. Έκτοτε αφιέρωσε την ζωή της στην ανεύρεση της τύχης του παιδιού της, ενώ πρωτοστατούσε σε κάθε εκδήλωση που αφορούσε στους αγνοούμενους. Τα τελευταία 39 χρόνια η ύπαρξή της ήταν συνυφασμένη με το οδόφραγμα της Λήδρας, μέχρι που την εγκατέλειψε η καρδιά της στα 82 της χρόνια...

Δεν κατάφερε να εξακριβώσει ποτέ τι συνέβη στον γιο της Νίκο, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος του Αττίλα Β', στον τραγικό και αιμοσταγή δεύτερο γύρο της τουρκικής εισβολής, τον Αύγουστο του 1974.

Η κυρία Ελένη καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, αλλά για 39 χρόνια ζούσε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, παρίστατο σε κάθε τελετή για τους αγνοουμένους στις εκκλησίες, τις κηδείες, τα μνημόσυνα, κρατώντας πάντα τις φωτογραφίες όχι μόνο του γιού της, αλλά και των υπόλοιπων 11 παλληκαριών του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας που αγνοούνται.

Με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003 η κυρία Ελένη αρνήθηκε για λόγους αρχής να ξαναπάει στον κατεχόμενο Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας.

Η Ελένη Αδάμου Βλάχου κατέστη πρόσωπο - σύμβολο του αγώνα όλων των Κυπρίων μανάδων για εντοπισμού και εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων του 1974.

Εφημερίδες και περιοδικά πρόβαλλαν ξεχωριστά την περίπτωση της κυρίας Ελένης, ενώ είχε πολλάκις προσκληθεί σε εκδηλώσεις τόσο σε Ελλάδα, όσο και στην ομογένεια των ΗΠΑ, για Κυπρίους και Ελλαδίτες αγνοουμένους.
newsit.com.cy
__________________
Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...