31 Ιανουαρίου 2017

Μαρτυρία ΟΥΚά ομάδας Ιμίων! (βίντεο)


Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώθη­καν από εκείνη την νύ­χτα του Ιανουαρίου... Την νύχτα, που τρεις γενναίοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωές τους, για την πατρίδα. Την κρίση, που έδωσε αφορμή στην Τουρκία, να θέσει το ζήτημα των "Γκρίζων Ζωνών" στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά.

Αν και ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικανούς, αν και ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να πουν, ότι την σημαία την πήρε ο αέρας, υπήρχαν πάνω στις βραχονησίδες πραγματικοί Έλληνες, πραγματικοί Άνδρες, που ήταν έτοι­μοι να δώσουν την ζωή τους...


Ξέραμε πως θα πεθάνουμε!

«Πήγαμε εκεί ξέροντας ότι θα πεθάνουμε σε περίπτωση εμπλοκής. Στόχος μας ήταν να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε κερδίζοντας χρόνο. Γι’ αυτό και ο εξοπλισμός μας ήταν υπερσύγχρονος».

«Στις επτά και μισή, πήραμε διαταγή να μαζέψουμε τα πράγματα και να πάρουμε την σημαία μαζί μας», περιγράφει ο Θ.Μ ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των ανδρών των βατραχανθρώπων. 

Ήταν όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα, να ρισκάρουν, να σκοτώσουν, αλλά και να θυσιαστούν για την πατρίδα, όπως τα τρία μέ­λη του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που πέταγε εκείνη την ώρα πάνω από τα Ίμια...


«Να μην κατεβάσουμε την σημαία, είπαν κάποια από τα παιδιά. Όλοι κλαίγαμε. Ο ένας κράταγε τον άλλον. Με βαριά καρδιά, λίγο πριν αποχωρήσουμε έδωσα παράγγελμα: “Πρ­οσοχή”. Είπαμε τον εθνικό ύμνο και στις 8.30 πή­ραμε την σημαία και φύγαμε».
___________________

Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...