21 Απριλίου 2017

21 Απριλίου 2010: Η σύγκρουση με πτηνό, είναι μία από τις καθημερινές καταστάσεις κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι της Π.Α. (φωτογραφίες)Η καθημερινή κατάσταση κινδύνου με την οποία είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν οι χειριστές της ΠΑ, καταδεικνύεται με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο στην φωτογραφία! Το αεροσκάφος είναι ένα A-7E της 336Μ που συγκρούστηκε με πτηνό πάνω από την περιοχή της Μεγαλόπολης και λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή από τον χειριστή του Σμηναγό (Ι) Ι.Μ.
Χρονικό...

Ένα μονοθέσιο αεροσκάφος A-7E της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, υπέστη ατύχημα στις 21 Απριλίου 2010, όταν ένα πτηνό προσέκρουσε πάνω του!


Συγκεκριμένα περί τις 12:00 το μεσημέρι, το αεροσκάφος, με τον σμηναγό Ι.Μ. στα χειριστήρια και ενώ πετούσε σε υψόμετρο 3.000 ποδών στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, χτυπήθηκε στο αλεξήνεμο από ένα πτηνό, με αποτέλεσμα την θραύση του και τον τραυματισμό του χειριστή!
Το αριστερό τμήμα του αλεξήνεμου διαλύθηκε τελείως, αλλά ο χειριστής πέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους.
Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα προκειμένου να προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροσκάφος του, με το νούμερο δυο του πάντα στο πλευρό του.

Πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια ο χειριστής του αεροσκάφους, αφού κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πέτυχε να προσγειώσει το αεροσκάφος, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει να το εγκαταλείψει...____________
Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook


AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...