8 Απριλίου 2017

8 Απριλίου 2004: Πέντε οπλίτες στο Σουφλί χάνουν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος! (φωτογραφίες)

Ήταν λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν οι 5 οπλίτες επιχείρησαν να επανατοποθετήσουν τον ιστό της σημαίας του φυλακίου στην βάση του. 
Οι στρατιώτες του φυλακίου, την προηγούμενη ημέρα, είχαν κατεβάσει τον μεταλλικό ιστό της σημαίας για να επιδιορθώσουν το σχοινί που είχε κοπεί. Νωρίς το πρωί και στην προσπάθεια να τον επανατοποθετήσουν στην βάση του, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή αλλά και επειδή το κέντρο βάρος του ιστού ήταν ψηλά, έχασαν τον έλεγχο με συνέπεια ο ιστός να πέσει και η άκρη να ακουμπήσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια μέσης τάσης της ΔΕΗ, που διέρχονταν κοντά από το σημείο!

Οι πέντε στρατιώτες κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα μπροστά στα μάτια συναδέλφων τους που παρακολουθούσαν την επιχείρηση επανατοποθέτησης του ιστού.

Κάθε προσπάθεια να σωθούν απέβη μάταιη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ, ενώ οι πέντε σοροί μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά νοσοκομειακά οχήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Νεκροί είναι: 

- ο δεκανέας Νικόλαος Θεοδωρούδης του Θεοδώρου, 28 ετών από την Νικησιανή Καβάλας, 
- ο στρατιώτης Χαράλαμπος Δημητριάδης του Ανέστη 26 ετών από την Δράμα, 
- ο στρατιώτης Αντώνιος Χατζηροδιάς του Δημοσθένη 20 ετών από την Θεσσαλονίκη, 
- ο στρατιώτης Άγγελος Τσίπης του Δημητρίου 20 ετών από τις Συκιές Θεσσαλονίκης και 
- ο στρατιώτης Γεώργιος Χρυσαφίδης του Νικολάου 20 ετών από την Σκύδρα Πέλλας.


****
Στις 30 Μαρτίου 2014, στο Ελληνικό Φυλάκιο (ΕΦ) "ΜΑΝΙΤΣΑ" στην περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου, τελέστηκε τρισάγιο και στην συνέχεια μετονομασία του φυλακίου σε ΕΦ "ΜΑΝΙΤΣΑ ΤΩΝ 5 ΑΚΡΙΤΩΝ", στην μνήμη των 5 οπλιτών της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας "ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ".

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

****

ΓΕΣ
kavalanet.gr
________________
Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...