17 Απριλίου 2017

17 Απριλίου 1996: Το περιστατικό στα Ίμια μετά την κρίση... (βίντεο)

Στις 17 Απριλίου του 1996 συνέβη άλλο ένα επεισόδιο στα Ίμια. Ενώ οι δύο πλευρές έκαναν τις συνηθισμένες περιπολίες τους, κατά τις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα ταχύπλοο πολιτικό σκάφος με επιβαίνοντες τρία άτομα. Κατά την αναγνώριση διαπιστώθηκε πως ήταν μέλη της οργάνωσης "Ελληνοαμερικανική Ένωση" και ήθελαν να τελέσουν τρισάγιο στην μνήμη των στρατιωτών που χάθηκαν στην Μεγάλη Ίμια, έχοντας άδεια από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Παρ'όλο που τους δόθηκε η εντολή να τελέσουν το τρισάγιο εν πλω, πέρασαν στην πίσω πλευρά των Ιμίων, όπου η Ελληνική πλευρά δεν είχε οπτική επαφή και ελέγχεται από τουρκικές ακταιωρούς...Αργότερα φαίνονται να αποβιβάστηκαν στο νησί, αφήνοντας ένα στεφάνι και δύο μικρές σημαίες, μία Ελληνική και μία Αμερικάνικη και αποχωρούν. Μετά από λίγο, δύο τουρκικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, πετούν πάνω από την Μεγάλη Ίμια!

Επιτελείς του Ελληνικού στρατού κρίνοντας πως σκοπός των Τούρκων είναι να πάρουν τις σημαίες, ενημέρωσαν το Ελληνικό Υ.ΕΘ.Α (Υπουργείο Εθνικής Αμύνης) και η εντολή που πήραν ήταν να πάρουν τις σημαίες από το νησί, πριν από τους Τούρκους! Στην περιοχή κατέφθασε μία Ελληνική κανονιοφόρος, ενώ βατραχάνθρωποι από την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος κατέβηκαν με φουσκωτό στο νησί.

Στον αέρα πέταγαν τα τουρκικά F-16 εμποδίζοντας την κάθοδο των βατραχανθρώπων, μέχρι να φθάσουν στην περιοχή Ελληνικά μαχητικά και να αρχίσουν τις εμπλοκές...

Στις 5 το απόγευμα ανακοινώνεται το πέρας της αποστολής με αίσιο τέλος, καθώς οι βατραχάνθρωποι είχαν καταφέρει να κατεβάσουν τις σημαίες και το στεφάνι και να επιστρέψουν με αυτά!
______________
Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook
______________
AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...